Issue of rebuilt OGRE SDK with XCode 7 - App crashed

Discussion of issues specific to mobile platforms such as iOS, Android, Symbian and Meego.
khoapn
Gnoblar
Posts: 3
Joined: Wed Aug 31, 2016 10:39 am

Issue of rebuilt OGRE SDK with XCode 7 - App crashed

Postby khoapn » Wed Aug 31, 2016 12:47 pm

Recently, we rebuilt OGRE SDK (OGRE 1.9) to support Enable bitcode on iOS
We are using XCode version 7.3

But our application is killed on iOS 8, iPhone 5/5C (phenomenon as below)
Other is OK.

Have you ever encountered this problem?
And do you have any suggestion to us?

Thank you so much!
--------------------------------------------------------------
◇Environment
Xcode 7.3.1
◇Devices
iPhone5, iOS 8.4.1
iPhone5, iOS 8.3
◇Phenomenon:
  The app is killed for BAD_ACCESS
  ⇒OgreApp.cpp の[void OgreApp::setupDemoScene()]
[error_screen_shot.png]参照。
<Other>
iPhone6s, iOS 9.3.2/iPhone5s, iOS 9.2.1 are not occurred.
0 x

farrer
Halfling
Posts: 56
Joined: Mon Sep 12, 2011 7:35 pm

Re: Issue of rebuilt OGRE SDK with XCode 7 - App crashed

Postby farrer » Thu Sep 01, 2016 11:48 am

Try setting Xcode optimization level to 'none' and see if it helps.
0 x

khoapn
Gnoblar
Posts: 3
Joined: Wed Aug 31, 2016 10:39 am

Re: Issue of rebuilt OGRE SDK with XCode 7 - App crashed

Postby khoapn » Thu Sep 01, 2016 12:43 pm

> Try setting Xcode optimization level to 'none' and see if it helps.

Thanks for your great support

We tried it, the app is not crashed
But another problem appears: the 3D model animation become very slow that not be acceptable

Do you have any other suggestion?
0 x

khoapn
Gnoblar
Posts: 3
Joined: Wed Aug 31, 2016 10:39 am

Re: Issue of rebuilt OGRE SDK with XCode 7 - App crashed

Postby khoapn » Wed Sep 07, 2016 5:50 am

Anyone else has ideas?
0 x

farrer
Halfling
Posts: 56
Joined: Mon Sep 12, 2011 7:35 pm

Re: Issue of rebuilt OGRE SDK with XCode 7 - App crashed

Postby farrer » Thu Sep 08, 2016 3:21 pm

It's hard to known without knowing what you are doing (code snippets, etc).
It could be even the case that disabling the code optimizations just hides something that was wrong - both on your code or even in ogre's. The slowdown only happens iphone 5 or on other devices? I would recommend to debug the code to see what is taking too much time, and to compare with other devices if possible.
0 x


Return to “Mobile Devices”

Who is online

Users browsing this forum: Baidu [Spider] and 1 guest