Search found 12 matches

by reb_cabin
Mon Jul 09, 2018 1:37 am
Forum: Help
Topic: robot.mesh, moves, but doesn't walk ?
Replies: 7
Views: 168

Re: robot.mesh, moves, but doesn't walk ?

dermont wrote:
Mon Jul 09, 2018 1:33 am
reb_cabin wrote:
Sat Jul 07, 2018 10:01 pm

Can Ogre-v2-1 and Ogre-1.11.1 coexist on the same machine?
You can do a local install, add the following to your command line, or set from the GUI.

...
Excellent instructions. OgreMeshy is proving difficult to build, so I will probably go down the road you suggest.
by reb_cabin
Mon Jul 09, 2018 1:34 am
Forum: Help
Topic: robot.mesh, moves, but doesn't walk ?
Replies: 7
Views: 168

Re: robot.mesh, moves, but doesn't walk ?

dermont wrote:
Mon Jul 09, 2018 1:13 am
Think you need to update the animation time.

Code: Select all

            mRobotEntity->getAnimationState("Walk")->addTime(move);
I added that line and it has no visible effect. I'm going to dig into the first suggestion by paroj. I bet I need to include "skeletal" animations. Thanks for the suggestion!
by reb_cabin
Mon Jul 09, 2018 1:32 am
Forum: Help
Topic: robot.mesh, moves, but doesn't walk ?
Replies: 7
Views: 168

Re: robot.mesh, moves, but doesn't walk ?

palsofchaos wrote:
Sun Jul 08, 2018 8:35 pm
Is nextLocation() ever true? It looks like you populate mWaypoints... but at a glance I would look into what thats returning while your robot is moving.
Yeah, definitely. I stepped through in the debugger and nextLocation is called and returns true. Thanks for the suggestion!
by reb_cabin
Sat Jul 07, 2018 10:01 pm
Forum: Help
Topic: robot.mesh, moves, but doesn't walk ?
Replies: 7
Views: 168

robot.mesh, moves, but doesn't walk ?

Ogre Version: :1.11.1: Operating System: :Pop! OS (Ubuntu derivative): Render System: :OpenGL 3+: I modified the ninja tutorial (light, camera, and shadows) https://goo.gl/Lr7d4X to present the robot walking from the animation tutorial https://goo.gl/vRmqbW . This works with no surprises other than...
by reb_cabin
Fri Jul 06, 2018 1:41 pm
Forum: Help
Topic: libfreetype.so.2.9, needed by libOgreOverlay.so.1.11.2, not found
Replies: 6
Views: 304

Re: libfreetype.so.2.9, needed by libOgreOverlay.so.1.11.2, not found

@RisaStenr I got your solution with link_directories to work and removed my disgusting hack. Probably a spelling error or a stray comma or quotes in the wrong place: CMake doesn't like commas. btw, I have seen somewhere in the CMake documentation or in thrashing around blogs that link_directories is...
by reb_cabin
Fri Jul 06, 2018 1:26 pm
Forum: Help
Topic: numpy_sample.py : can't find "Ogre" module
Replies: 5
Views: 110

Re: numpy_sample.py : can't find "Ogre" module

Brilliant! That was it. It was a fresh machine and I had neglected to install SWIG beforehand, etc. etc. etc. in the build directory $ sudo apt install swig $ cmake .. $ make -j7 $ LD_LIBRARY_PATH="/home/rebcabin/Documents/GitHub/ogre-1.11.1/build/Dependencies/lib:/usr/local/lib/python3.6/dist-packa...
by reb_cabin
Fri Jul 06, 2018 6:04 am
Forum: Help
Topic: 0_Bootstrap tutorial works, but many errors in the log
Replies: 3
Views: 103

Re: 0_Bootstrap tutorial works, but many errors in the log

It seems that the choice of OpenGL 1.5 versus OpenGl 3 is not specified in the c++ code or CMakeLists.txt for 0_Bootstrap. I recall seeing it in the Configure dialog box for the SampleBrowser app, but the choice seems to be sticky. Once set, it’s difficult to find out how to reset it to the other ch...
by reb_cabin
Fri Jul 06, 2018 3:18 am
Forum: Help
Topic: libfreetype.so.2.9, needed by libOgreOverlay.so.1.11.2, not found
Replies: 6
Views: 304

Re: libfreetype.so.2.9, needed by libOgreOverlay.so.1.11.2, not found

I had similar problems, and fixed them by changing CMakeLists.txt in the Samples/Tutorials directory. This is a terrible workaround fix because it mentions absolute file paths, but it actually did get the samples to build and run. I tried using the https://cmake.org/cmake/help/latest/command/link_di...
by reb_cabin
Fri Jul 06, 2018 3:07 am
Forum: Help
Topic: numpy_sample.py : can't find "Ogre" module
Replies: 5
Views: 110

Re: numpy_sample.py : can't find "Ogre" module

Below is a snapshot from cmake-gui showing the PYTHON option checked. After running this cmake and the corresponding make (with no errors), the files Ogre.py and _Ogre.so are still nowhere to be found on my system: $ find / -name Ogre.py 2> /dev/null $ find / -name _Ogre.so 2> /dev/null https://s22....
by reb_cabin
Fri Jul 06, 2018 2:43 am
Forum: Help
Topic: numpy_sample.py : can't find "Ogre" module
Replies: 5
Views: 110

Re: numpy_sample.py : can't find "Ogre" module

Aha! Those files don't exist, but I don't know why not. Here are the results of searching my entire file system for a couple of those files (`find` doesn't return anything, so there aren't any results): $ find / -name Ogre.py 2> /dev/null $ find / -name _Ogre.so 2> /dev/null But my cmake config says...
by reb_cabin
Thu Jul 05, 2018 5:26 pm
Forum: Help
Topic: numpy_sample.py : can't find "Ogre" module
Replies: 5
Views: 110

numpy_sample.py : can't find "Ogre" module

Ogre Version: :1.11.1: Operating System: :Pop! OS (Ubuntu derivative): Render System: :OpenGL 3: Preconditions : newbie user; Fresh installation; successful build (`make install`); cython is installed; build log shows Python bindings are built; libs in `/usr/local/bin/`; `SampleBrowser` app works; ...
by reb_cabin
Thu Jul 05, 2018 4:35 pm
Forum: Help
Topic: 0_Bootstrap tutorial works, but many errors in the log
Replies: 3
Views: 103

0_Bootstrap tutorial works, but many errors in the log

Ogre Version: :1.11.1: Operating System: :Pop! OS (Ubuntu derivative): Render System: :OpenGL 3: Just would like to check whether I (as an absolute newbie) should be worried about the number and type of all these errors in the log, when the tuturoal application seems to run and display properly. Sh...