configure warning

Anything and everything that's related to OGRE or the wider graphics field that doesn't fit into the other forums.
Post Reply
lgoss007
Halfling
Posts: 81
Joined: Sat Mar 29, 2003 7:29 pm
Location: Florida, USA
Contact:

configure warning

Post by lgoss007 »

I got this warning while running configure, it said report to OGRE lists, so...

Code: Select all

checking X11/extensions/Xrandr.h usability... no
checking X11/extensions/Xrandr.h presence... yes
configure: WARNING: X11/extensions/Xrandr.h: present but cannot be compiled
configure: WARNING: X11/extensions/Xrandr.h:     check for missing prerequisite headers?
configure: WARNING: X11/extensions/Xrandr.h: see the Autoconf documentation
configure: WARNING: X11/extensions/Xrandr.h:     section "Present But Cannot Be Compiled"
configure: WARNING: X11/extensions/Xrandr.h: proceeding with the preprocessor's result
configure: WARNING: X11/extensions/Xrandr.h: in the future, the compiler will take precedence
configure: WARNING:     ## ------------------------------- ##
configure: WARNING:     ## Report this to the OGRE lists.  ##
configure: WARNING:     ## ------------------------------- ##
checking for X11/extensions/Xrandr.h... yes

User avatar
temas
OGRE Retired Team Member
OGRE Retired Team Member
Posts: 390
Joined: Sun Oct 06, 2002 11:19 pm
Location: The Woodlands, TX
Contact:

Post by temas »

I would bet those checks are pulled in by SDL and it's actually them that needs to worry about this, but I'll let _mental_ and/or wumpus make the definitive call.

User avatar
_mental_
OGRE Retired Team Member
OGRE Retired Team Member
Posts: 419
Joined: Mon Jan 27, 2003 11:51 pm
Location: The Woodlands, TX
Contact:

Post by _mental_ »

Those headers should only be required by ./configure when compiling the GLX render system/platform manager. I'm not sure why its failing for you, but could you post your config.log

lgoss007
Halfling
Posts: 81
Joined: Sat Mar 29, 2003 7:29 pm
Location: Florida, USA
Contact:

Post by lgoss007 »

Just got back from a convention. Anyways, here's the log:

Code: Select all

configure:21606: checking X11/extensions/Xrandr.h usability
configure:21618: gcc -c -g -O2  conftest.c >&5
In file included from conftest.c:69:
/usr/include/X11/extensions/Xrandr.h:49: error: syntax error before 'Bool'
/usr/include/X11/extensions/Xrandr.h:51: error: syntax error before 'window'
/usr/include/X11/extensions/Xrandr.h:52: error: syntax error before 'root'
/usr/include/X11/extensions/Xrandr.h:53: error: syntax error before 'timestamp'
/usr/include/X11/extensions/Xrandr.h:54: error: syntax error before 'config_timestamp'
/usr/include/X11/extensions/Xrandr.h:62: error: syntax error before '}' token
/usr/include/X11/extensions/Xrandr.h:68: error: syntax error before 'XRRQueryExtension'
/usr/include/X11/extensions/Xrandr.h:68: error: syntax error before '*' token
/usr/include/X11/extensions/Xrandr.h:69: error: syntax error before 'XRRQueryVersion'
/usr/include/X11/extensions/Xrandr.h:69: error: syntax error before '*' token
/usr/include/X11/extensions/Xrandr.h:73: error: syntax error before '*' token
/usr/include/X11/extensions/Xrandr.h:85: error: syntax error before 'XRRSetScreenConfig'
/usr/include/X11/extensions/Xrandr.h:85: error: syntax error before '*' token
/usr/include/X11/extensions/Xrandr.h:93: error: syntax error before 'XRRSetScreenConfigAndRate'
/usr/include/X11/extensions/Xrandr.h:93: error: syntax error before '*' token
/usr/include/X11/extensions/Xrandr.h:104: error: syntax error before 'XRRConfigTimes'
/usr/include/X11/extensions/Xrandr.h:104: error: syntax error before 'Time'
/usr/include/X11/extensions/Xrandr.h:115: error: syntax error before '*' token
/usr/include/X11/extensions/Xrandr.h:126: error: syntax error before '*' token
/usr/include/X11/extensions/Xrandr.h:127: error: syntax error before '*' token
/usr/include/X11/extensions/Xrandr.h:128: error: syntax error before '*' token
/usr/include/X11/extensions/Xrandr.h:136: error: syntax error before '*' token
/usr/include/X11/extensions/Xrandr.h:137: error: syntax error before '*' token
/usr/include/X11/extensions/Xrandr.h:138: error: syntax error before '*' token
/usr/include/X11/extensions/Xrandr.h:139: error: syntax error before 'XRRTimes'
/usr/include/X11/extensions/Xrandr.h:139: error: syntax error before '*' token
/usr/include/X11/extensions/Xrandr.h:147: error: syntax error before '*' token
configure:21624: $? = 1
configure: failed program was:
| /* confdefs.h.  */

rastaman
Halfling
Posts: 50
Joined: Wed Dec 24, 2003 6:18 pm
Location: lexington, KY USA
Contact:

Post by rastaman »

hi
what ever happend about this I'm getting the same problems here on SUSE 9.1 pro with KDE 3.4 upgrade, tryed a few week ago to on 3.3 but same as now.
I get the same worrning on configure and in config.log as lgoss007. But it compiles ok and when i try to run a demo i get a segment fault after it adds the resource.
after i updated from cvs (branch v1-0) today, bootstrap, i did config like this:
./configure --with-gl-support=GLX --with-platform=GLX

User avatar
_mental_
OGRE Retired Team Member
OGRE Retired Team Member
Posts: 419
Joined: Mon Jan 27, 2003 11:51 pm
Location: The Woodlands, TX
Contact:

Post by _mental_ »

Oops forgot all about this thread. I haven't taken a look into this problem yet, but will post back when I have.

rastaman
Halfling
Posts: 50
Joined: Wed Dec 24, 2003 6:18 pm
Location: lexington, KY USA
Contact:

Post by rastaman »

well i got it to work now, still get the worrnings but i can run the demos using GLX.

I think it was that I still had the dotscene plugin in the plugin.cfg and it was compiled with sdl verstion of ogre or maybe i didn't do the ./bootstrap. anyway i removed all ogre stuff from /usr/local and ran ldconfig an started again from ./boostrap and its working.

gururise
Gnoblar
Posts: 13
Joined: Sat May 28, 2005 12:39 am

Post by gururise »

I'm getting this same configure warning on Ubuntu using the following:

Code: Select all

./configure --with-gl-support=GLX --with-platform=GLX --with-cfgtk=gtk
Any resolutions to the problem yet?

User avatar
_mental_
OGRE Retired Team Member
OGRE Retired Team Member
Posts: 419
Joined: Mon Jan 27, 2003 11:51 pm
Location: The Woodlands, TX
Contact:

Post by _mental_ »

The v1-0 branch of CVS has a fix in for this issue.

Post Reply