[Solved][VC8-ExampleApplication]Early crash on LogManager

Problems building or running the engine, queries about how to use features etc.
Post Reply
vimes
Gnoblar
Posts: 15
Joined: Fri May 19, 2006 5:00 am

[Solved][VC8-ExampleApplication]Early crash on LogManager

Post by vimes » Tue Mar 27, 2007 4:27 pm

Hi,
Going back to Eihort while waiting for Yake 0.6 to stabilized, I downloaded the latest source of Ogre/Dependencies, managed to build everything and make all the samples run without an error.

I'm now trying to make a first application but whatever example I use (i.e. the one using ExampleFrameListener or the one not using it) , I encounter the same problem : the built program launches but it crashes very early.

In Debug mode, the exec crashes with an initialization error and in Release, when the whole thing crashes, VS points me to

Code: Select all

mRoot = new Root(pluginsPath, mResourcePath + "ogre.cfg", mResourcePath + "Ogre.log");
in exampleapplication.h
and to

Code: Select all

if(LogManager::getSingletonPtr() == 0) {[...]}
in ogreroot.cpp.
No ogre.log is created so I don't have a lot of info to work with
My project hierarchy is

Code: Select all

src
include
media
script
bin
   debug
   release
obj
   debug
   release
with resource.cf and plugin.cfg being in bin\debug|release and resources.cfg pointing to media via "..\..\Media\"
Thanks for your help :)
Last edited by vimes on Thu Mar 29, 2007 1:30 am, edited 1 time in total.
0 x

User avatar
sinbad
OGRE Retired Team Member
OGRE Retired Team Member
Posts: 19261
Joined: Sun Oct 06, 2002 11:19 pm
Location: Guernsey, Channel Islands
Contact:

Post by sinbad » Tue Mar 27, 2007 6:29 pm

This is usually caused by mismatched DLLs. Make sure you've got DLLs from the same build in there (including plugins).
0 x

vimes
Gnoblar
Posts: 15
Joined: Fri May 19, 2006 5:00 am

Post by vimes » Tue Mar 27, 2007 6:55 pm

I use the one created by building Eirhort but I will check anyway, thanks for the advice... plus, I just realized SP1 for VS 8.0 isn't installed on my system, so that makes one more factor to eliminate.
0 x

vimes
Gnoblar
Posts: 15
Joined: Fri May 19, 2006 5:00 am

Post by vimes » Thu Mar 29, 2007 1:30 am

I started all over again from by
1 - duplicating a sample [in this case Facial Animation]
2 - integrating it in the Ogre project and making it work there
3 - using it as a stand alone project and works the kinks out
4 - replacing the content of one of the cpp file by the Minimal Example...
and everything is running fine! :)
I guess I had bad settings in Debugging->Command and Debugging->Command Arguments.
0 x

Post Reply