Setting shadow type crashes application (1.10)

Problems building or running the engine, queries about how to use features etc.
Post Reply
User avatar
lonewolff
Ogre Magi
Posts: 1199
Joined: Wed Dec 28, 2005 12:58 am
x 2

Setting shadow type crashes application (1.10)

Post by lonewolff » Tue Feb 06, 2018 2:17 am

Hi Guys,

It has been ages since I had a crack at Ogre. So I have decided to get back into it using the 1.10 family.

I have set up a basic scene with lights and all is rendering well.

But as soon as I set the shadow type I get this;

Code: Select all

mSceneMgr->setShadowTechnique(ShadowTechnique::SHADOWTYPE_STENCIL_ADDITIVE);
Image

The scene manager is ST_GENERIC is that makes any difference.

Code: Select all

mSceneMgr = mRoot->createSceneManager(ST_GENERIC);
Log states this -
InvalidParametersException: Named constants have not been initialised, perhaps a compile error....
Any help would be greatly appreciated. :)
0 x

User avatar
lonewolff
Ogre Magi
Posts: 1199
Joined: Wed Dec 28, 2005 12:58 am
x 2

Re: Setting shadow type crashes application (1.10)

Post by lonewolff » Tue Feb 06, 2018 5:18 am

Is Ogre worth persisting with these days? Or is it dying a slow death?

It's a shame, as I always loved using Ogre. :(
0 x

User avatar
lonewolff
Ogre Magi
Posts: 1199
Joined: Wed Dec 28, 2005 12:58 am
x 2

Re: Setting shadow type crashes application (1.10)

Post by lonewolff » Tue Feb 06, 2018 7:24 am

Argh! Feel like I have wasted a week on this already.

The old source 1.7 & 1.8 won't even compile anymore on anything newer than VS2012.

Unfortunately, going to pull the pin on this quest. :(
0 x

paroj
OGRE Team Member
OGRE Team Member
Posts: 567
Joined: Sun Mar 30, 2014 2:51 pm
x 81
Contact:

Re: Setting shadow type crashes application (1.10)

Post by paroj » Tue Feb 06, 2018 12:26 pm

lonewolff wrote:
Tue Feb 06, 2018 7:24 am
Argh! Feel like I have wasted a week on this already.
using your post time as a referece, 5:07h is more accurate
lonewolff wrote:
Tue Feb 06, 2018 7:24 am
The scene manager is ST_GENERIC is that makes any difference.
the used RenderSystem would be more interesting
lonewolff wrote:
Tue Feb 06, 2018 7:24 am
mSceneMgr->setShadowTechnique(ShadowTechnique::SHADOWTYPE_STENCIL_ADDITIVE);
additive shadowing currently only works with FFP (DX9 & GL RenderSystems)
0 x

User avatar
lonewolff
Ogre Magi
Posts: 1199
Joined: Wed Dec 28, 2005 12:58 am
x 2

Re: Setting shadow type crashes application (1.10)

Post by lonewolff » Wed Feb 07, 2018 2:17 am

using your post time as a referece, 5:07h is more accurate
Assuming that I got an error and jumped straight on the forums without attempting to research the problem first. ;)
the used RenderSystem would be more interesting

additive shadowing currently only works with FFP (DX9 & GL RenderSystems)
Presently using DX9 render system. The same error occurs whether attempting to use Modulative or Additive.
0 x

User avatar
lonewolff
Ogre Magi
Posts: 1199
Joined: Wed Dec 28, 2005 12:58 am
x 2

Re: Setting shadow type crashes application (1.10)

Post by lonewolff » Sat Feb 17, 2018 8:31 am

Yep, pretty much as I feared. :(
0 x

paroj
OGRE Team Member
OGRE Team Member
Posts: 567
Joined: Sun Mar 30, 2014 2:51 pm
x 81
Contact:

Re: Setting shadow type crashes application (1.10)

Post by paroj » Sat Feb 17, 2018 11:47 am

your report is highly incomplete. Please provide a full stack-trace, the ogre.log. Is the Cg plugin available? Does it happen in the SampleBrowser as well? Does it happen with the GL rendersystem as well?
0 x

Post Reply