[SOLVED]Weird rending in Android 4.0.3

Discussion of issues specific to mobile platforms such as iOS, Android, Symbian and Meego.
Post Reply
piperoman
Gnoblar
Posts: 3
Joined: Thu Apr 25, 2013 9:09 am

[SOLVED]Weird rending in Android 4.0.3

Post by piperoman » Thu Oct 10, 2013 9:34 am

I have created a Java project that create a ogre scene using JNI providing a SurfaceView in Java. I'm using ogre 1.9.0 version and OpenGL 2.0 ES RenderSystem in ARMv7.

My project is very simple, set background color red, and render an sphere. If I run the project in an Asus transformer 101 with Android version 3.4.1 Its working fine, check AsusScreenshot.png

But if I run the same project in an Samsung Galaxy Tab 2 10.1 WiFi P5110 with Android 4.2.2 CyanogenModm the render is weird, check SamsungScreenshoot.png

I have the same problem in a Nexus 4 with Android 4.1

Someone know what is going on?

Thank you for your time.
Attachments
SamsungScreenshoot.png
SamsungScreenshoot.png (15.11 KiB) Viewed 861 times
AsusScreenshot.png
AsusScreenshot.png (18.71 KiB) Viewed 861 times
Last edited by piperoman on Thu Oct 10, 2013 3:26 pm, edited 1 time in total.
0 x

User avatar
Wolfmanfx
OGRE Team Member
OGRE Team Member
Posts: 1525
Joined: Fri Feb 03, 2006 10:37 pm
Location: Austria - Leoben
x 1
Contact:

Re: Weird rending in Android 4.0.3

Post by Wolfmanfx » Thu Oct 10, 2013 10:56 am

Either you write the sphere shader by your own or you enable the glsl optimizer - i guess you are using RTSS and on samsung it do not work correctly without the optimizer. But i would write the shader by your own.
0 x

piperoman
Gnoblar
Posts: 3
Joined: Thu Apr 25, 2013 9:09 am

Re: [SOLVED]Weird rending in Android 4.0.3

Post by piperoman » Thu Oct 10, 2013 3:28 pm

In fact, the problem was that. Using my own simple shader solve the problem and show the texture correctly. Thanks!
0 x

Post Reply