[2.1] MyGUI and FreeType

Design / architecture / roadmap discussions related to future of Ogre3D (version 2.0 and above)
Post Reply
Jay721
Halfling
Posts: 43
Joined: Mon Jan 29, 2018 8:19 am

[2.1] MyGUI and FreeType

Post by Jay721 » Thu Oct 11, 2018 8:39 pm

Hi!

MyGUI and freetype is working fine in the samples, however, when I integrate it into my project I'm getting this in the MyGUI.log

Code: Select all

ResourceTrueTypeFont: TrueType font 'DejaVuSansFont_15' disabled. Define MYGUI_USE_FREETYE if you need TrueType fonts
I've actually defined MYGUI_USE_FREETYPE in the preprocessor and still getting this issue. Any ideas?
0 x

User avatar
Daixiwen
Greenskin
Posts: 104
Joined: Fri Feb 08, 2013 11:30 am
Location: Oslo
x 1

Re: [2.1] MyGUI and FreeType

Post by Daixiwen » Fri Oct 12, 2018 7:30 am

Did you define it in your own code, or in MyGUI? I think it is an option you need to enable when you compile MyGUI itself and not your application. You must most probably do it from CMake.
0 x
Hardware, n.: part of the computer you can kick

Slicky
Bronze Sponsor
Bronze Sponsor
Posts: 536
Joined: Mon Apr 14, 2003 11:48 pm
Location: Was LA now France
x 11

Re: [2.1] MyGUI and FreeType

Post by Slicky » Fri Oct 12, 2018 9:43 am

I also have a feeling you have to make sure it is defined when building MyGui.
0 x

Jay721
Halfling
Posts: 43
Joined: Mon Jan 29, 2018 8:19 am

Re: [2.1] MyGUI and FreeType

Post by Jay721 » Fri Oct 12, 2018 5:31 pm

Its definitely defined in MyGui. I also defined it in my code just in case.
0 x

Slicky
Bronze Sponsor
Bronze Sponsor
Posts: 536
Joined: Mon Apr 14, 2003 11:48 pm
Location: Was LA now France
x 11

Re: [2.1] MyGUI and FreeType

Post by Slicky » Fri Oct 12, 2018 6:34 pm

I just checked my build of MyGui. It is from the repository and created with CMake. I built with the preprocessor MYGUI_USE_FREETYPE and I don't get errors like that in my log. In my app it doesn't look like I have it defined but it is working although I'm working on a new 2.1 version so can't be 100% sure.
0 x

Jay721
Halfling
Posts: 43
Joined: Mon Jan 29, 2018 8:19 am

Re: [2.1] MyGUI and FreeType

Post by Jay721 » Wed Oct 17, 2018 5:03 pm

Was using an old DLL, oops.
0 x

Post Reply