Colibrigui on 2.2 Topic is solved

Discussion area about developing with Ogre2 branches (2.1, 2.2 and beyond)
Post Reply
libolt
Greenskin
Posts: 111
Joined: Wed Jan 19, 2005 4:48 am
x 5

Colibrigui on 2.2

Post by libolt »

Since I have been unable to get MyGUI to build on 2.2 I decided to give dark_sylinc's Colibrigui a try.

I am running OpenSUSE Tumbleweed with GCC 9.3.1.

I was able to get it to build after adding -I/usr/include/SDL2 to the CMAKE_CXX_FLAGS and -lSDL2 to the CMAKE_EXE_LINKER_FLAGS.

However, trying to run ColibriGui results in the following:

Code: Select all

Font DebugFont using texture size 512x512
Info: Freetype returned null for character 127 in font DebugFont
Info: Freetype returned null for character 128 in font DebugFont
Info: Freetype returned null for character 129 in font DebugFont
Info: Freetype returned null for character 130 in font DebugFont
Info: Freetype returned null for character 131 in font DebugFont
Info: Freetype returned null for character 132 in font DebugFont
Info: Freetype returned null for character 133 in font DebugFont
Info: Freetype returned null for character 134 in font DebugFont
Info: Freetype returned null for character 135 in font DebugFont
Info: Freetype returned null for character 136 in font DebugFont
Info: Freetype returned null for character 137 in font DebugFont
Info: Freetype returned null for character 138 in font DebugFont
Info: Freetype returned null for character 139 in font DebugFont
Info: Freetype returned null for character 140 in font DebugFont
Info: Freetype returned null for character 141 in font DebugFont
Info: Freetype returned null for character 142 in font DebugFont
Info: Freetype returned null for character 143 in font DebugFont
Info: Freetype returned null for character 144 in font DebugFont
Info: Freetype returned null for character 145 in font DebugFont
Info: Freetype returned null for character 146 in font DebugFont
Info: Freetype returned null for character 147 in font DebugFont
Info: Freetype returned null for character 148 in font DebugFont
Info: Freetype returned null for character 149 in font DebugFont
Info: Freetype returned null for character 150 in font DebugFont
Info: Freetype returned null for character 151 in font DebugFont
Info: Freetype returned null for character 152 in font DebugFont
Info: Freetype returned null for character 153 in font DebugFont
Info: Freetype returned null for character 154 in font DebugFont
Info: Freetype returned null for character 155 in font DebugFont
Info: Freetype returned null for character 156 in font DebugFont
Info: Freetype returned null for character 157 in font DebugFont
Info: Freetype returned null for character 158 in font DebugFont
Info: Freetype returned null for character 159 in font DebugFont
Info: Freetype returned null for character 160 in font DebugFont
Vertex Shader: 300000000VertexShader_vs
Fragment Shader: 300000000PixelShader_ps
 GLSL validation result : 
active samplers with a different type refer to the same texture image unit
Vertex Shader: 300000002VertexShader_vs
Fragment Shader: 300000002PixelShader_ps
 GLSL validation result : 
active samplers with a different type refer to the same texture image unit
ColibriGui: /home/libolt/builds/ogre-build/ogre-2.2/OgreMain/include/OgreSharedPtr.h:266: T* Ogre::SharedPtr<T>::operator->() const [with T = Ogre::GpuProgramParameters]: Assertion `pRep' failed.
Aborted (core dumped)

User avatar
dark_sylinc
OGRE Team Member
OGRE Team Member
Posts: 4511
Joined: Sat Jul 21, 2007 4:55 pm
Location: Buenos Aires, Argentina
x 943
Contact:

Re: Colibrigui on 2.2

Post by dark_sylinc »

Do you have a callstack?

Looks like Colibri sample was linked against an Ogre DLL that didn't match the same header versions; but without more info it's impossible to tell.

libolt
Greenskin
Posts: 111
Joined: Wed Jan 19, 2005 4:48 am
x 5

Re: Colibrigui on 2.2

Post by libolt »

Yes that was it. I had multiple shared objects in my ogre-2.2 sdk directory. I deleted it and did a fresh build of the latest git of 2.2 and then rebuilt Colibri and the sample works.

One question though. Is there supposed to be a mouse cursor? I don't see one in the sample, but if I manage to get it hovered over the objects they highlight and I can click on them. I just can't see where the mouse is at.

Otherwise I will be digging into the sample to figure out how it works so I can use it in my own project.

Thanks for the help.

Nucleartree
Gnoblar
Posts: 15
Joined: Tue Apr 04, 2017 9:10 pm
Location: Cardiff, UK
x 5

Re: Colibrigui on 2.2

Post by Nucleartree »

Hi.

The missing cursor issue was fixed in a recent PR. If you pull the changes it should be fixed.

libolt
Greenskin
Posts: 111
Joined: Wed Jan 19, 2005 4:48 am
x 5

Re: Colibrigui on 2.2

Post by libolt »

Yeah I pulled the latest git, and rebuilt it a couple of days ago. I saw the mouse cursor working I just forgot to update the thread.

Post Reply