Page 2 of 2

Re: [News] Ogre 1.9 RC1 is here

Posted: Fri Apr 26, 2013 7:22 pm
by Kojack
To be specific, the Visual Studio 2012 sdks are now compiled using Update 2. You'll most likely need Update 2 installed as well to use them (Update 2 fixes a heap of bugs in the code generator, so it's a good thing to have installed).

Re: [News] Ogre 1.9 RC1 is here

Posted: Sat Apr 27, 2013 11:26 pm
by syedhs
Grabbing the latest Ogre 1.9 from Mercurial. all RTShader samples don't work. The Ogre.log complains this:-

Code: Select all

19:16:40: OGRE EXCEPTION(6:FileNotFoundException): Cannot locate resource FFPLib_Transform.hlsl in resource group General or any other group. in ResourceGroupManager::openResource at ..\..\OgreMain\src\OgreResourceGroupManager.cpp (line 756)
19:16:40: High-level program ab9e7e63-d8f9-b77a-79fa-62838e66e35d_VS encountered an error during loading and is thus not supported.
OGRE EXCEPTION(6:FileNotFoundException): Cannot locate resource FFPLib_Transform.hlsl in resource group General or any other group. in ResourceGroupManager::openResource at ..\..\OgreMain\src\OgreResourceGroupManager.cpp (line 756)
19:16:40: OGRE EXCEPTION(2:InvalidParametersException): Could not create gpu programs from render state  in ProgramManager::acquireGpuPrograms at ..\..\..\Components\RTShaderSystem\src\OgreShaderProgramManager.cpp (line 109)
Downloading SDK, and subsequently building the samples - it is okay. I think this has got to do with samples (not ogremain), and probably related to absolute path in resources.cfg which are the case when generating project using CMake..

Re: [News] Ogre 1.9 RC1 is here

Posted: Sun Apr 28, 2013 12:59 am
by masterfalcon
I believe I know what the problem is there. I'll be working on it later tonight so stayed tuned to mercurial.

Re: [News] Ogre 1.9 RC1 is here

Posted: Sun Apr 28, 2013 10:19 am
by syedhs
Thank you - it works fine now. :)

Re: [News] Ogre 1.9 RC1 is here

Posted: Sun Apr 28, 2013 5:18 pm
by Transporter
CPU: Intel(R) Core(TM) i7-3630QM CPU @ 2.40GHz
RAM: 8 GB
GPU: nVidia Geforce GTX 660M
OS: Microsoft Windows 7 x64 Service Pack 1
OGRE: last changeset 4556:14b69a0871c3 (Wed Apr 24 23:40:53 2013 -0500)
  • DirectX 9
    1. Bezier Patch
      Complete working
    2. BSP
      Not working
      Your card does not support the sahder model needed for this sample ...
    3. Camera Tracking
      Complete working
    4. Cel-shading
      Partly working
      Untextured gray head
    5. Character
      Complete working
    6. Compositor
      Partly working
      The compositor list is empty
    7. Cube Mapping
      Complete working
    8. Deferred Shading
      Not working
      Crash on start
    9. Bump Mapping
      Complete working
    10. Dual Quaternion Skinning
      Not working
      Exception on start
    11. Dynamic Texturing
      Complete working
    12. Endless World
      Complete working
    13. Facial Animation
      Complete working
    14. Fresnel
      Not working
      Crash on start
    15. Grass
      Complete working
    16. Instancing
      Partly working
      Instancing not working, only one object is displayed. Static geometry and Independent Entities are working well.
    17. Isosurf
      Not working
      Your render system/hardware does not support geometry programs ...
    18. Lighting
      Complete working
    19. Mesh Lod
      Complete working
    20. New Instancing
      Not working
      This params object is not based on a programm with named parameters.
    21. Ocean
      Not working
      Menu "MaterialSelectMenu" contains no item at position 0.
    22. Particle Effects
      Complete working
    23. Geometry Shader Particle System
      Not working
      Your render system/hardware does not support geometry programs ...
    24. Shader System
      Not working
      Exception on start
    25. ShaderSystem - Multi Light
      Not working
      Exception on start
    26. Shader System - Textured Fog
      Not working
      Exception on start
    27. Shadows
      Complete working
    28. Skeletal Animation
      Not working
      Exception on start
    29. Sky Box
      Complete working
    30. Sky Dome
      Complete working
    31. Sky Plane
      Complete working
    32. Smoke
      Complete working
    33. Sphere Mapping
      Complete working
    34. SSAO Techniques
      Not working
      Nothing to see, just gray background and gui elements
    35. Terrain
      Partly working
      Depth Shadows are not working
    36. Tesselation
      Not working
      Your graphics card does not support tesselation shaders
    37. Texture Array
      Not working
      Unknown TextureType
    38. Texture Effects
      Complete working
    39. Transparency
      Complete working
    40. Volume CSG and RTSS triplanar texturing
      Not working
      Exception on start
    41. Volume Terrain
      Complete working
    42. Volume Textures
      Complete working
    43. Water
      Complete working
  • DirectX 11
    OGRE EXCEPTION(6:FileNotFoundException): Cannot locate resource FFPLib_Transform.cg in resource group General or any other group.
  • OpenGL
    OGRE EXCEPTION(6:FileNotFoundException): Cannot locate resource shadows.glsl in resource group Popular or any other group.
  • OpenGL 3+
    OGRE EXCEPTION(6:FileNotFoundException): Cannot locate resource shadows.glsl in resource group Popular or any other group.
Logfiles/Screenshots: https://docs.google.com/file/d/0B_ao-Cm ... sp=sharing

Re: [News] Ogre 1.9 RC1 is here

Posted: Sun Apr 28, 2013 7:37 pm
by masterfalcon
Try the last 3 render systems with the latest 1.9 code, you should get better results now.

Re: [News] Ogre 1.9 RC1 is here

Posted: Thu May 16, 2013 8:02 pm
by jacmoe
<off-topic:>
Off-topic discussion about Code::Blocks, QtCreator, the Universe and Ogre split out in this:
http://www.ogre3d.org/forums/viewtopic.php?f=16&t=77890
</off-topic>

Re: [News] Ogre 1.9 RC1 is here

Posted: Fri Jun 21, 2013 2:40 pm
by iblues1976
The one that comes after 1.9 RC1 is it 1.9.1?

When do you think 1.9 RC1 will move from Release Candidate to the next release?

Thanks

Re: [News] Ogre 1.9 RC1 is here

Posted: Fri Jun 21, 2013 3:24 pm
by spacegaier
As I tried to tell you on IRC (but you were off two seconds after asking the question ;) ), we haven't set a final date yet. There are some last open tickets we want to address for 1.9 and then we will remove the RC-tag. Sorry for being so vague, but that is all we can say at the moment.

Re: [News] Ogre 1.9 RC1 is here

Posted: Fri Jun 21, 2013 3:52 pm
by iblues1976
Thank you. I meant to stay on IRC, but my wife called and needed me soon!

No, it is understandable that there is no date. I'm going to try 1.8.2 now, which is a step further from 1.7.3 that I'm using. Not to say that I needed any new features. I was just was wondering about it since I'm going to use pre-packaged binaries and I had 1.8.2 from snapshot (to use 64 bits) and the option from 1.9 RC1.

Thank you again!