4K Ultra HD display

A place for users of OGRE to discuss ideas and experiences of utilitising OGRE in their games / demos / applications.
Post Reply
glennr
Greenskin
Posts: 107
Joined: Thu Jun 05, 2008 3:26 am
Location: Thames, New Zealand
x 3

4K Ultra HD display

Post by glennr » Tue Jul 03, 2018 9:13 pm

HI,

Our app uses ogre3d (1.10) embedded in Qt5 window. I have a report from a user that Ogre fails to start when using a 4K display (on Windows 10) but works correctly when using a 1920x1080 display. Unfortunately I don't have any log info for this instance and don't have access to a 4K display to test it.

Has anyone else had this or a similar issue? If so, what caused it and how did you fix it?

Glenn
0 x

User avatar
dark_sylinc
OGRE Team Member
OGRE Team Member
Posts: 3918
Joined: Sat Jul 21, 2007 4:55 pm
Location: Buenos Aires, Argentina
x 167
Contact:

Re: 4K Ultra HD display

Post by dark_sylinc » Wed Jul 04, 2018 1:36 am

Mmmm...

A few possibilities:

1. The GPU does not have enough RAM. If you have a compositor, it's possible the combination of all the RenderTargets needed exceed what the GPU can do.

2. Qt5 is capturing WM_GETMINMAXINFO, and preventing 4K resolutions

Without an Ogre.log, what RenderSystem, system specs, or anything else for that matter it's impossible to say. It could be a million reasons.
0 x

glennr
Greenskin
Posts: 107
Joined: Thu Jun 05, 2008 3:26 am
Location: Thames, New Zealand
x 3

Re: 4K Ultra HD display

Post by glennr » Wed Jul 04, 2018 9:54 am

Thanks, I knew it was a long shot, but you never know unless you ask. I'll investigate the memory issue and work on getting a log.
0 x

Post Reply