3DS Max Exporter Errors

The place for artists, modellers, level designers et al to discuss their approaches for creating content for OGRE.
Post Reply
ThiveerTM
Gnoblar
Posts: 7
Joined: Thu Oct 09, 2003 10:32 pm

3DS Max Exporter Errors

Post by ThiveerTM »

Using 3DS max 5.1, I had no problems installing the exporter, but when I click the button on the toolbar it gives me two errors:

Code: Select all

-- Error occurred in OgreExportObject.open()
--  Frame:
--   lastlastFrame: "100"
--   gridPrefs: undefined
--   select: undefined
--   OgreExportMesh: undefined
--   lastAnimName: "walk"
--   lastAnimLength: "10.0"
--   g_MAX: false
--   lastFile: "D:\Ogre0.15\ogrenew\PerimeterEngine\Media\models\danse20"
--   lastfirstFrame: "0"
--   OgreExportAnimation: undefined
--   getPhysique: undefined
--   lastScale: "1.0"
--   getSkin: undefined
>> MAXScript Rollout Handler Exception: -- Unknown property: "CBexportUV" in undefined <<
-- Error occurred in OgreExportAnimation.open()
--  Frame:
--   select: #($PolyMesh:Box05 @ [-0.426155,0.246530,52.650028])
--   exportAnims: undefined
--   Anims: undefined
--   getPhysique: undefined
--   getSkin: undefined
>> MAXScript Rollout Handler Exception: -- Type error: Call needs function or class, got: undefined <<
This is the latest exporter from CVS in the Tools folder. I tried Hastur but had the same problems.

Something I'm doing wrong installing? Only works with max 6 maybe?

User avatar
semicolon
Halfling
Posts: 94
Joined: Sun Jul 04, 2004 4:42 pm
Location: Bangkok, Thailand
Contact:

Post by semicolon »

Hi there.

http://www.ogre3d.org/phpBB2/viewtopic. ... 6&start=50

Try reading this. First of all, I have tested the exporter with the author "side by side" to help fix the error and test the new functions for MAX user. There is no problem and everything works just fine. My guess about your problem is you have not uninstall the previous version(s) of the exporter. You may need to trace back and wipe the files from the previous version first and reinstall.

Semicolon
"Nature is the mother of learning"

User avatar
Banania
Gremlin
Posts: 150
Joined: Wed Oct 20, 2004 2:35 pm
Location: Paris, France
Contact:

Post by Banania »

semicolon is probably right. it seems that there is a problem with the setup.

Stick with the CVS version, it is better.
Banania

ThiveerTM
Gnoblar
Posts: 7
Joined: Thu Oct 09, 2003 10:32 pm

Post by ThiveerTM »

Thanks. Wiping scripts/ogre and rebooting 3dsmax after installing fixed the problems, both of which I had failed to do the first times 'round.

User avatar
Banania
Gremlin
Posts: 150
Joined: Wed Oct 20, 2004 2:35 pm
Location: Paris, France
Contact:

Post by Banania »

rebooting 3dsmax after installing fixed the problems
Thanks for the feedback.

Let me emphasize this a little for those who will come afterwards. This is A VERY GOOD IDEA TO REBOOT 3DSMAX AFTER INSTALLING the exporter. This might even be a better idea not to have max running when you install the script :wink:

I think this might help other people as you are not the first one to make that mistake. In fact, I think the first might have been ... me ! :roll:
Banania

User avatar
semicolon
Halfling
Posts: 94
Joined: Sun Jul 04, 2004 4:42 pm
Location: Bangkok, Thailand
Contact:

Post by semicolon »

I think this might help other people as you are not the first one to make that mistake. In fact, I think the first might have been ... me ! Rolling Eyes
:D me too.

Semicolon[/quote]
"Nature is the mother of learning"

Post Reply