And yet again a problem with exporting from Maya

The place for artists, modellers, level designers et al to discuss their approaches for creating content for OGRE.
Post Reply
magicfreak
Gnoblar
Posts: 2
Joined: Tue Oct 02, 2012 7:37 pm

And yet again a problem with exporting from Maya

Post by magicfreak » Tue Oct 02, 2012 7:45 pm

Hey all,

I'm new to ogre and for a school project i'm required to export my models from maya and use it in a custome ogre based engine. The problem, when I try to use something like lfa-exporter or others i get this error:
// Error: Cannot find procedure "ogreExport".

When I use the command ogreExporter; instead of ogreExport; i don't get an error.
lfa does export the .scene and .material files, but it doesn't export the .mesh file.
Does somebody know how to find the ogreExport procedure?

Also, i use maya 2013 64bit. The normal ogremax plugin is installed and does function.

Thanks in advance =)

mf
0 x

User avatar
metaldev
Orc Shaman
Posts: 761
Joined: Thu Mar 17, 2005 11:56 pm
Location: Boston
Contact:

Re: And yet again a problem with exporting from Maya

Post by metaldev » Thu Oct 04, 2012 4:47 pm

you need to install the Ogre plugin for Maya.

The LFA tools are a wrapper for the Ogre plug in, it doesn't handle the meshes directly. That's why you see your problem.

You need to compile or find a compiled version for the plugin for Maya 2013 x64.
Not sure if anyone has done this yet.

You can get the source from the Ogre repo if no one has done this yet.
0 x

magicfreak
Gnoblar
Posts: 2
Joined: Tue Oct 02, 2012 7:37 pm

Re: And yet again a problem with exporting from Maya

Post by magicfreak » Thu Oct 04, 2012 9:32 pm

Thanks for the reply ^^

I already have the OgreMax Scene Exporter installed, and i thought that is the Ogre plugin you're talking about.
I'm going to see if i can get my hands om the right version then =)
0 x

Post Reply