problems with textures on blender model

The place for artists, modellers, level designers et al to discuss their approaches for creating content for OGRE.
Post Reply
mgking
Gnoblar
Posts: 2
Joined: Fri Jan 14, 2005 4:48 pm

problems with textures on blender model

Post by mgking »

Hi,

A have probably a beginers problem.

I exported an object from blender and import it into ogre.
Everything looks good, but problem appears when i try to put a texture(.jpg file) on the blender object.
The texture is cut into triangles throo all object(it is not smoth).
How could i fix the problem.

Thanks,
MG

User avatar
AnimalMachine
Gnoblar
Posts: 19
Joined: Sun Jan 19, 2003 4:36 pm
Location: Milwaukee, WI USA

Post by AnimalMachine »

I'm still a beginner at this as well, but I'll give it a shot ...

Did you UV map the texture on the model?

mgking
Gnoblar
Posts: 2
Joined: Fri Jan 14, 2005 4:48 pm

Post by mgking »

No UV. It is simple .jpg file from examples.
i would be verry grateful if you would help me

User avatar
DWORD
OGRE Retired Moderator
OGRE Retired Moderator
Posts: 1365
Joined: Tue Sep 07, 2004 12:43 pm
Location: Aalborg, Denmark
Contact:

Post by DWORD »

Sounds like your model has no texture coordinates, as AnimalMachine says. You need to UV map the model in blender; I don't know how that is done, though.

User avatar
haffax
OGRE Retired Moderator
OGRE Retired Moderator
Posts: 4823
Joined: Fri Jun 18, 2004 1:40 pm
Location: Berlin, Germany
x 6
Contact:

Post by haffax »

team-pantheon programmer
creators of Rastullahs Lockenpracht

User avatar
AnimalMachine
Gnoblar
Posts: 19
Joined: Sun Jan 19, 2003 4:36 pm
Location: Milwaukee, WI USA

Post by AnimalMachine »

One good resource for blender help is elysiun.com. You can find a list of video tutorials in the forum there, but the only ones I've looked at were here. Greybeard did a nice UV video tutorial, which you can see on the modelling page.

Post Reply